Informatie champ

De Keuze van Professionals

Champ Dogfood is met de grootste zorg ontwikkeld op basis van onderzoek en uitgebreide analyses. Het resultaat: 10 soorten hondenvoer die stuk voor stuk aansluiten bij verschillende voedingsbehoeften, die worden bepaald door de leeftijd van de hond, het ras, de omgeving en de mate van activiteit.

Mensen die dagelijks werken met hun hond(en) verlangen: constante kwaliteit, hoge acceptatie, weinig ontlasting, mooie vacht en dit allemaal tegen goede kwaliteit/prijs verhouding. Sinds de ’80 jaren is Champ Dogfood hierin met succes geslaagd. In vele landen gebruiken dagelijks Politie - en diensthonden de verschillende producten van Champ Dogfood.

 

Volledige en hoogwaardige voeding voor honden van alle rassen.

 

Champ is samengesteld uit hoogwaardige eiwitten en vetten en bevat alle noodzakelijke vitaminen en mineralen in de juiste verhouding. Champ Dogfood is geëxtrudeerd, daardoor is het voer krokanter en optimaal verteerbaar. Champ biedt de professionele hondenbezitter een uitgekiend, stapsgewijs opgebouwd assortiment. Voer dat is afgestemd op de energiebehoefte van Uw hond(en).

 

Strenge eisen en normen- Veiligheid zijn het allerbelangrijkste.

Champ voldoet ruimschoots aan de belangrijke Internationale normen. Een kwaliteitsmanagementsysteem gebaseerd op HACCP principes wordt toegepast op het volledige productieproces. Uiteraard wordt Champ Dogfood geproduceerd onder ISO-9002. Alle ingrediënten zoals vlees, granen, eiwitten zijn herleidbaar en zelfs voor menselijke consumptie geschikt. Een extra zekerheid die niet elke fabrikant biedt. Een gloednieuwe fabriek met een hoogwaardig machinepark zorgt ervoor dat we Uw honden dagelijks constante kwaliteit kunnen bieden.

 

 

Champ Dogfood maakt gebruik van:

 

Gevogelte:

Kip en kalkoen zijn zeer licht verteerbaar, rijk aan linolzuur en staat borg voor een zeer hoge biologische waarde en is bovendien bijzonder smakelijk. Hoogwaardige vetten dienen tevens als energiebron.

 

Bietenpulp:

Bietenpulp heeft een heilzame uitwerking op de spijsvertering en het darmstelsel en het draagt bij aan een compacte ontlasting. Champ geeft relatief weinig ontlasting.

 

Biergist:

Champ Dogfood voegt aan de meeste producten biergist toe. Want biergist heeft een nuttig prebiotisch effect. Het remt de slechte bacteriën. Bovendien is biergist een natuurlijke bron van Vitamine B.

 

Bij de aangegeven producten is met behulp van lijnzaad, wat op zichzelf al positief effect op de gezondheid heeft, een optimale verhouding tussen Omega-6 en Omega-3 vetzuren gecreëerd van 5:1. Uit onderzoek is gebleken dat dit de gezondheid positief beïnvloedt.

 

Vitamines:

De vetoplosbare vitamines A, D, E en K in de juiste dosering, dragen bij aan de fitheid en de levendigheid van uw hond(en).

 

Champ bevat geen soja, kleur of smaakstoffen. Champ Dogfood onderscheidt zich t.o.v. andere merken door hoge acceptatie en hogere concentratie vers vlees en het gebruik van lecithine en johannesbrood.

Basic brok- US 2210 betaalbare dagelijkse onderhoudsbrok

Basic is een complete onderhoudsbrok voor normaal actieve honden van alle rassen. Dankzij een nauwkeurige selectie van de juiste ingrediënten zijn in de vleesbrokken hoogwaardige eiwitten, vetten, koolhydraten en mineralen in de juiste verhouding aanwezig. Bijvoeding is dus overbodig. Verpakking van 10 kg en 20kg.

 

Ingrediënten/samenstelling:

Granen, vlees, ei en eiwitextracten plantaardige bijproducten, mineralen, oliën en vetten. Metabolische energie 3165 (Kcal/kg)

 

Balance croc-NC 2409 met lecithine

Voor de hond met een normale activiteit ontwikkelde Champ de Balance Croc op basis van gevogelte. Het geëxtrudeerd voer bevat meer eiwitten en vitamines. Uiteraard zijn de vetten, koolhydraten en mineralen in de juiste verhouding aanwezig. De Balance Croc is een evenwichtige, complete voeding van premiumkwaliteit voor honden van alle rassen. Dankzij de lecithine verteert uw hond de vetten in de voedingsstoffen beter en sneller. Zo komt een hoge concentratie aan bruikbare energie vrij en krijgt de vacht een mooie glans. Logisch dat vele rasfokkers deze brok voeren. De Omega-6 en Omega-3 vetzuren zijn in de meest optimale verhouding van 5:1 aanwezig. Verkrijgbaar in 10 kg en 20 kg. verpakkingen.

 

Ingrediënten/samenstelling

Granen, vlees, plantaardige bijproducten, ei en eiproducten, mineralen, oliën, vetten en biergist. Metabolische energie 3225 (Kcal/kg).

 

80% van de honden vinden Champ lekkerder dan andere merken.

 

Regular -CS 2812 met meer eiwitten

Een rijk, evenwichtig samengesteld super premiumproduct met lecithine. Speciaal geschikt voor actieve(re) honden. Door het hogere eiwitgehalte is het ook uitermate geschikt en voor opgroeiende honden en voor dragende en zogende teven. De lecithine werkt cholesterol verlagend. Dankzij de uitgekiende samenstelling én de selectie van de juiste vitamines, zal Champ Regular de concentratie en de conditie van de hond positief beïnvloeden. Deze brok bevat gevogelte als basis en levert alles wat uw hond dagelijks nodig heeft om in topconditie te blijven. Geen bijvoeding nodig.

Verpakking van 20 kg.

 

Ingrediënten/samenstelling:

Granen, vlees, plantaardige eiwitextracten, mineralen, oliën, vetten en biergist. Metabolische energie 3766 (Kcal/kg)

Regular Extra- AC 2616 met extra Johannesbrood

Voor de extra actieve hond is er dit geëxtrudeerd super premiumproduct met hoge energiewaarde. Een meer dan complete premiumvoeding op basis van gevogelte, voor werkhonden of honden die zwaarder belast worden. Regular Extra is ook uitermate geschikt voor opgroeiende honden en honden die (van nature) te weinig voedsel opnemen. Het vezelrijke Johannesbrood draagt er aan bij dat de ontlasting onder alle omstandigheden vast is. Bovendien krijgt uw hond een mooi glanzende vacht. Omdat alle stoffen in de goede verhouding aanwezig zijn, is Regular Extra is hét speciaalvoer voor de actievere (sport) hond. Door zijn samenstelling met o.a. de juiste vitamines zal het een positieve uitwerking hebben op stressgevoelige honden. De Omega-6 en Omega-3 vetzuren zijn in de meest optimale verhouding van 5:1 aanwezig. Verkrijgbaar in 10 en 20 kg.verpakkingen.

 

Ingrediënten/samenstelling

Granen, vlees, plantaardige eiwitextracten, mineralen, oliën, vetten en biergist, extra Johannesbrood. Metabolische energie 3766 (Kcal/kg)

Performance-HE 3020 met Omega 3,6 en 9.

De Performance is op basis van gevogelte en rijst is speciaal ontwikkeld voor volwassen sport- en diensthonden van alle rassen. Voor honden die grote psychische en lichamelijke prestaties moeten leveren. Die moeten werken, trainen, wedstrijden winnen. Als hoge concentratie en veel energie nodig zijn, is Performance met lecithine dé premiumbrandstof. Het verbetert het uithoudingsvermogen en de prestaties van uw hond aanzienlijk, en het bevordert sneller herstel na zware inspanningen. Met zijn zeer uitgekiende samenstelling en selectie van de juiste vitamines kan Performance een positieve uitwerking hebben op stress en stressgevoelige honden. Verpakking van 20 kg.

 

Ingrediënten/samenstelling:

Granen, vlees en dierlijke bijproducten, plantaardige bijproducten, vis en visbijproducten, ei en eiproducten, mineralen, oliën, vetten en biergist.

Metabolische energie 4198 (Kcal/kg)

 

Lamb & Rice- LR 2310 – extra licht verteerbaar

Een speciaal recept van Champ Dogfood. De hoofdbestanddelen, waaronder lam en rijst, maken het voer extra licht verteerbaar. Daardoor is het bij uitstek geschikt voor honden met bepaalde allergie- of verteringsproblemen. De brokken zijn geëxtrudeerd en bevatten geen moeilijk verteerbare stoffen. Omega-6 en Omega 3 vetzuren in de optimale verhouding van 5:1 Lecithine zorgt voor een betere vertering van de vetten en werkt cholesterol verlagend. Het draagt mede bij aan een vacht met mooie glans. Dierenartsen adviseren vaak Champ Lamb & Rice bij darm en allergie problemen. Verkrijgbaar in verpakkingen van 10 kg en 20 kg.

 

Ingrediënten/samenstelling:

Rijst, lamsvlees, plantaardige bijproducten, mineralen, oliën, vetten en biergist. Metabolische energie 3308 (Kcal/kg)

 

Zalm en Rijst- voor honden met vacht problemen

Champ Zalm & Rijst is een volledig uitgebalanceerde high premium voeding special ontwikkeld voor volwassen honden met risico voor allergische reacties en maag- of darmproblemen. De unieke samenstelling van Champ Zalm & Rijst met zalm als belangrijkste eiwitbron, rijst en mais garanderen een optimale conditie. De aanwezigheid van fructo-oligo-sacchariden waarborgt een evenwichtige darmflora en een optimale darmwerking.

 

Hoogwaardige ingrediënten als zalm, en rijst hebben een hoge mate van verteerbaarheid en houden uw hond in optimale conditie. Honden die vaak last hebben van darmproblemen zullen veel baat hebben bij deze voeding.

 

CHAMP Zalm & Rijst bevat hoogwaardige vetten als zalmolie welke rijk zijn aan omega 3 & 6 vetzuren ter ondersteuning van een mooie en glanzende vacht. Op natuurlijke manier is er ook omega 9 aanwezig. Toevoeging van zalm zorgt ook voor een extra smakelijke brok, dit zorgt dat zelfs de meest kieskeurige honden voor deze brok kiezen. Verkrijgbaar in 10 kg en 20 kg verpakkingen.

Op de verpakking vindt u een duidelijke tabel met voedingsadvies.

Ingrediënten/samenstelling:

rijst, zalm, mais eiwitconcentraat, aardappel, dierlijk vet, gehydroliseerde kippenlever, bietenpulp, gist, lecithine, geraffineerde visolie.

Metabolische energie 3345 (Kcal/kg).

 

Starter Moeder & Pup- Voeding voor drachtige en zogende teven en pups

CHAMP Starter bevat energie en eiwitten die essentieel zijn voor zowel de groeiperiode van de pups in de baarmoeder, als voor de groeiperiode na de geboorte.

In het begin van het spenen zijn de dunne darm en de enzymproductie van een pup nog maar nauwelijks ontwikkeld. Zijn vermogen om vast voer te verteren is nog maar 5 à 10% van het vermogen van een volwassen hond. Tijdens het spenen is het spijsverteringssysteem van de pup nog steeds onvolgroeid; het is nog niet in staat om grote hoeveelheden voeding op te nemen en zetmeel goed te verteren. Als hieraan voorbij gegaan wordt, kunnen ernstige spijsverteringsproblemen, zoals diarree, optreden.

CHAMP Starter heeft een hoog energiegehalte en een laag zetmeelgehalte om beide problemen het hoofd te kunnen bieden. Zowel de drachtige als zogende teef en de pups hebben baat bij dit hoge energie gehalte zodat zij weinig voeding hoeven op te nemen om toch in de behoefte te voorzien.

CHAMP Starter brokjes mogen gegeven worden vanaf de 3e levensweek tot circa 8e levensweek. Vanaf een leeftijd van 6 weken kan een pup geleidelijk overgaan van CHAMP Starter naar CHAMP Breed Pup wat naadloos aansluit en bijdraagt tot een stabiele evenwichtige groei.

De brokjes mogen in het begin geweekt worden met gekookt water dat is afgekoeld tot circa 50 graden. De brokjes zijn in circa 15 minuten verweekt. Naarmate de pups ouder worden kan de hoeveelheid water vermindert worden en kunnen zij de droge brokjes eten. Verkrijgbaar in 4 kg verpakking.

Op de verpakking vindt u een duidelijke tabel met voedingsadvies.

Ingrediënten/samenstelling: kippenvlees, plantaardige eiwitten extracten, rijst, dierlijk vet, maïs, gehydrateerde vis, maïsextract, gedroogde hele eieren, gehydrateerde kippenlever, bietenpulp, gist, geraffineerde visolie. Metabolische. energie 4046 (Kcal/kg).

 

Breed Pup met laag Calcium/Fosfor gehalte.

In de eerste levensfase van uw hond draait alles om een goede energierijke voeding. Premium Breed Pup is dan ook na grondig onderzoek afgestemd op de specifieke voedingseisen die de pup stelt. Het voer zorgt voor een evenwichtige en verantwoorde groei van pups. Het bevatte alles om uw pup gezond en met een sterk beendergestel te laten opgroeien. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een verlaagd calcium en fosfor gehalte de kans op groeipijnen kan voorkomen. Door de goede energieke samenstelling en de grootte van de brok is dit voer ook uitstekend voor de actieve hond van kleine rassen. Verder is het voer uitermate geschikt voor dragende en zogende teven en voor honden die herstellende zijn van een ziekte. Verkrijgbaar in verpakking van 10 kg en 20 kg.

 

Ingrediënten/samenstelling:

Granen, vlees, plantaardige eiwitextracten, plantaardige bijproducten, mineralen, oliën en vetten, eiproducten, biergist. Metabolische. energie 4046 (Kcal/kg)

 

Senior Light met Kalkoen

Senior Light is speciaal ontwikkeld voor oudere honden en honden met aanleg tot zwaarlijvigheid. Bij hen ligt, evenals bij minder actieve honden de energiebehoefte ongeveer 20% lager dan gebruikelijk. Vaak functioneren spijsvertering, nieren, hart en vaatstelsel minder goed. Daarom is Champ Senior Light een uitkomst: het is prima verteerbaar door de zorgvuldige selectie van grondstoffen, de evenwichtige samenstelling en doordat het is geëxtrudeerd. Het bevat eiwitten, vetten, mineralen en koolhydraten in de juiste verhouding en een rijkdom aan vitamines. Door de speciale samenstelling is Senior Light ook geschikt voor honden met een (noodzakelijk) lagere eiwitbehoefte. De nieren blijven gezond en ook andere organen worden minder belast. Honden die te zwaar zijn? Geef ze tijdelijk Senior Light. Omega-6 en Omega-3 vetzuren in de optimale verhouding van 5:1 Verkrijgbaar in 10 kg zakken.

 

Ingrediënten/samenstelling:

Granen, vlees, plantaardige bijproducten, mineralen, oliën en vetten, eiwitten, biergist, chondroïtine, vis. Metabolische energie 3370 (Kcal/kg)

 

Dagelijks gebruiken vele leger- en politiediensten en K 9 opleidingscentrums in diverse Europese landen Champ Dogfood. Mensen uit de praktijk die alleen genoegen nemen met het beste voer tegen een goede prijs/kwaliteit verhouding.

 

Unieke stapsgewijze opbouw

Champ kijkt niet naar het ras of soort hond, we letten vooral op het inspanningsniveau van Uw hond(en).

 • Hond beweegt normaal: Champ Basic – Champ Balance
 • U gaat met hem fietsen U zit bij een hondenvereniging – Champ Regular.
 • U bent actief bezig met hondensport – Champ Regular Extra, Champ Performance.

Kenmerken van Champ Dogfood:

 • Hoge acceptatie. (80 % van de honden verkiezen Champ boven een ander merk)
 • Hoog aandeel vlees, tot wel 37%.
 • Gebruik van lecithine wat zorgt voor goede vertering en glimmende vacht.
 • Vezelrijk johannesbrood draagt bij tot altijd vaste ontlasting.
 • Beter herstelvermogen na inspanning.
 • Prijs/kwaliteitsverhouding wordt als zeer goed ervaren.

Champ produceert niet alleen producten met een stapsgewijze opbouw van energetische waardes, maar heeft in haar assortiment ook producten die geschikt zijn voor honden met tijdelijke of blijvende medische aandoeningen. Een voorbeeld is hiervan Champ Premium Lamb & Rijst, of voor zwaarlijvige honden Champ Premium Senior & Light. Niet voor niets hebben we een groeiende hoeveelheid dierenartsen die deze producten voorschrijven.

Voedingsstof

Functie

 

Basic

Balance

Regular

Regular+

Performance

Lamb

Zalm

PUP

SENIOR

Starter

& Rijst

& Rijst

Ruw eiwit %

Opbouw en onderhoud spierweefsel

40%

22%

24%

28%

26%

30%

23%

25%

28%

20%

Ruw vet %

Energie, huid en vacht

20%

10%

10%

12%

16%

20%

10%

14%

16%

9%

Ruwe as %

Mineralen sporenelementen

7,30%

8%

7,50%

7%

7,5%

7,5%

7,5%

6%

6%

6%

Ruwe celstof %

Stimulering spijsvertering

1,6%

3,8%

3%

2,5%

2,5%

3%

2,5%

2%

2,5%

3%

Vocht %

In stand houden intern milieu

10%

9,5%

9,5%

9,5%

9,5%

10%

10%

10%

8%

10%

Calcium mg/kg

Tanden, beenderen

1,4

1,4

1,3

1,5

1,5

1,8

1,6

1,2

1,1

1

Fosfor mg/kg

Botweefsel en gebit

1,1

1,3

1,2

1

1

1,4

1,2

0,9

0,9

0,8

Natrium g/kg

Groei, bloed waterhuishouding

3

3

3

3

3

3

3

3

3

2

Lecithine g/kg

Spijsverteringsmaak, vacht

 

 

5

5

5

5

5

 

5

5

Vitamine A IE/kg

Gezichtsvermogen, slijmvliezen

17.500

15.000

12.000

18.000

15.000

22.000

15.000

15.000

15.000

20.000

Vitamine D3 IE/kg

Weerstand, beenderen

1.500

1.500

1.200

1.800

1.400

2.000

1.500

1.450

1.500

1.500

Vitamin E  mg/kg

Spieren, zwangerschap, zogen

200

150

130

180

130

350

100

125

300

150

Vleesbron

Kip

Rund

Rund, Kip

Kip

Kip

Kip, Vis

Lamp, Kip

Zalm

Kip

Kalkoen,Vis

Aandeel vlees

Kwaliteit

24%

16%

25%

27%

28%

37%

24%

 

24%

11%

Johannesbrood

ontlasting

 

 

2%

2%

4%

4%

2%

 

2%

2%

Omega 3, 6

transport, energie

 

 

ja

ja

ja

ja en 9

ja

ja

ja

ja

 

CHAMP CAT TRIS MIX - Verpakking van 4 kg en 10 kg

 

CHAMP CAT TRIS MIX zijn speciaal ontwikkelde lichtverteerbare geextrudeerde krokante kattenbrokjes met de smaken vis, hart en rund.

Door de noodzakelijke uitgebalanceerde combinatie van grondstoffen, bevat CHAMP CAT TRIS MIX alle noodzakelijke ingrediënten van een hoogwaardig kattenvoer voor de hele dag.

Ingrediënten/samenstelling:

 

Vlees en dierlijke bijproducten, vis- en bijproducten,plantaardig bij-producten, granen,plantaardige eiwitextracten, mineralen, oliën en vetten en gist.

Net als in Champ Dogfood is in CHAMP CAT TRIS MIX lecithine toegevoegd. Dankzij lecithine verteert de kat de vetten in de voedingstoffen beter en sneller. Zo komt een hoge concentratie aan energie vrij en krijgt de vacht een mooie glans.

Champ voldoet ruimschoots aan de belangrijke Internationale normen. Een kwaliteitsmanagementsysteem gebaseerd op HACCP principes wordt toegepast op het volledige productieproces. Uiteraard wordt Champ Dogfood geproduceerd onder ISO-9002. Alle ingrediënten zoals vlees, granen, eiwitten zijn herleidbaar en zelfs voor menselijke consumptie geschikt. Een extra zekerheid die niet elke fabrikant biedt. Een gloednieuwe fabriek met een hoogwaardig machinepark zorgt ervoor dat we Uw honden dagelijks constante kwaliteit kunnen bieden.

 

Post NL

Service:

 • Voor 14:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!
 • Bezorgdatumkeuze. U kunt de datum altijd wijzigen!
 • Gratis verzonden vanaf € 39,- daaronder rekenen wij € 2,95,-
 • Persoonlijke service.
 • Niet tevreden? U heeft 14 dagen bedenktijd waarin u het product kunt retourneren. Incl. Verzendkosten!!

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2014 - 2022 champ-diervoeding | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel